Barion Pixel

Egy újabb vizsgálati eredmény a ZOONO hatékonyságáról a Kiskunhalasi Járványkórházban

A járványkórházban európai szintű műszaki felszereltségű és tudású alkalmazottak napi szinten megfeszített munka mellett a koronavírus leküzdésén dolgoznak. Ebben a küzdelemben szerettük volna őket segíteni, hiszen a ZOONO technológia lehetővé teszi, hogy alkalmazásával hosszútávú, hatékony védelmet tudjunk biztosítani. Mindezt gazdaságos, gyors és környezetkímélő módon.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Mobil Járványkórház Telephelyén 2021.01.12-én kezdte meg tevékenységét a Zoono Hungary Kft. a vörös-zöld zónában. A SARS-COV2 koronavírussal fertőzött betegek kezelése történik itt a kiskunhalasi járványkórház területén, ahol a ZOONO minden várakozás felett bizonyította hatékonyságát.

Mint minden kórházban, a legnagyobb veszélyforrás a kórokozók (főként az antibiotikum-rezisztens baktériumok) általi fertőzések, melyek a legyengült immunrendszerű betegeknél gyakran súlyos betegségeket okoznak. Minden egészségügyi intézmény arra törekszik, hogy ezeket a kórokozókat féken tartsa, így a betegek gyógyulása zavartalan legyen. A hagyományos (napi szintű) fertőtlenítő eljárások alkalmazása mellett nagyon nehezen sikerül fékezni ezen kórházi patogének előfordulását.

A járványkórházban végzett 2 hónapos (átlagosan 16 naponként egyszeri) ZOONO felületkezelést követően a következő megdöbbentő eredmények születtek:

" A második hónapban 77%-kal csökkent a Clostridium difficile-fertőzés előfordulása, 90% fölötti ágykihasználtság mellett is.

A Clostridium difficile baktérium a kórházi fertőzés miatti hasmenés leggyakoribb oka. Meghosszabbítja a kórházi ápolás idejét, még sikeres kezelés után is képes kiújulni. Hosszas antibiotikum kezelést igényel, és bizonyos esetekben intenzív ellátásra is szükség lehet a betegnél. Az egyéb fertőtlenítési eljárásokhoz képest 77%-os csökkenés egy kimagasló érték, amit a kórház a tanúsítványában is megerősít.

" A VRE, MRSA, ESBL pedig a Zoono által végzett felület kezelést követően nem volt igazolható az MJK telephelyen"

További áttörő eredmény, hogy a tanúsítványban szereplő többi (VRE, MRSA, ESBL) úgynevezett multirezisztens kórokozó (MRK) gyakorlatilag nem volt igazolható a kezelt területen, ami az antibiotikum használat jelentős csökkenését, rövidebb ápolási időt, és ez idő alatt a halálozási mutatók csökkenését eredményezte a kórházban.

A vélemények szerint nem túlzás kijelenteni, hogy a járványhelyzet legnehezebb időszakában a ZOONO egy forradalmi áttörést ért el. Továbbra is folytatjuk az együttműködést a Kiskunhalasi járványkórházzal.

Vissza

Hozzászólások

Séber Valéria

2021-05-03 13:09:21

Milyen örömhír ez számomra! Nagyon-nagyon szeretném, hogy ne 10 év kelljen hozzá, hogy minden intézmény ezt elmondhassa ! A férjem életébe került hogy a mezei tüdőgyulladást kiváltó baktériumokhoz az elmondottak társultak.

Szólj hozzá

A szükséges mezők (*) kitöltése kötelező. HTML kód nem engedélyezett.

Az adataim kezeléséhez hozzájárulok.